Satu Hokkanen

Olen Satu Hokkanen, Connect Body & Mindin kehittäjä, sekä pilates- ja syvävenyttelyohjaaja Akaasta. 
Olen ensimmäisen kerran valmistunut pilatesohjaajksi vuonna 2010 ja pilates- ja syvävenyttelyohjaajaksi vuonna 2015. Pääkouluttajani oli Marja Putkisto. Olen myös Suomen Pilatesyhdistys ry:n rekisteröimä, pitkän koulutuksen saanut Pilates -ohjaaja. Aktiivista ohjaustyötä olen tehnyt vuodesta 2010 lähtien. Matkan varrelle on mahtunut tuhansia kehonhuoltotunteja, sisältäen niin pilatesta, syvävenyttelyä, rentoutumista, kuin tanssin ohjaamistakin.

Olen alunperin valmistunut media-alalle (audiovisuaalinen tuotanto) ja toiminut niin kameran kuin radiomikinkin takana. Aikuisiällä aloitettu tanssiharrastus vei minut kuitenkin hiljalleen polulle, jolla olen nyt. Pilatekseen tutustuinkin alunperin vuonna 2006 valveutuneen tanssinohjaajan ansiosta. Alusta alkaen pilates tuntui omalta lajilta, ja vetosi minuun ennen kaikkea loogisuudellaan. Muistan ajatelleeni, että näinhän ihmisen olisi aina pitänyt liikkua. Lisäksi keskittyminen vain ja ainoastaan omaan kehoon tuntui todella hyvältä, kuin olisi saanut lomaa muilta ajatuksilta!

Miten syntyi Connect Body & Mind?

Ohjaajaurani alussa tein töitä itseä juuri säästelemättä. Pian kuitenkin huomasin, etten voinut hyvin. Hiljalleen ymmärsin että kuormitin kehoani liikaa. Lisäksi elämässäni oli ohjaustöiden lisäksi parhaimmillaan kaksi muutakin työtä - liikaa, ymmärrän nyt. Minulla on myös tuki- ja liikuntaelinongelmia,
sekä perussairauksia, jotka eivät tilannetta ainakaan parantaneet. Kehoni on myös hyvin herkkä reagoimaan erilaisiin ärsykkeisiin, enkä saanut kaivattua palautumisaikaa ja riittävää lepoa. Hermostoni kävi ylikierroksilla.

Huomasin, että myös tunneillani kävi useita ihmisiä, jotka kamppailivat samankaltaisten ongelmien kanssa. Pohdin paljon sitä, pitääkö liikunnan ja kehonhuollon olla jotakin mistä tulee kipeäksi? Täytyykö tunneilla suorittaa hampaat irvessä, kehoaan kenties vielä enemmän rikkoen? Voisiko asiaan olla armollisempi lähestymistapa, liikuntalaji, joka olisi lempeää, mutta silti tehokasta? Opiskelin lisää, kävin eri koulutuksia, hankin tietoa ja kokemuksia eri lajeista. Aloin yhdistellä harjoitteluuni vielä enemmän hengittelyä, syvävenytystä, mielikuvia, rentoutumista. Ymmärsin että minun tulee suorittaa vähemmän ja tuntea enemmän. Yhdistelmä toimi ja hiljalleen aloin voida paremmin. Näin syntyi Connect Body & Mind. Laji, jonka tavoite on auttaa kaikkia stressin, kivun, palautumisvaikeuksien ja uupumuksen kanssa kamppailevia. Tai ihan vain niitä, jotka haluavat rauhallisen hetken itselleen ja omalle hyvinvoinnilleen.
Nykyään kehonhuolto on minulle myös mielenhuoltoa ja elämäntapa.

Millainen olen ohjaajana?

Koulutan itseäni edelleen aktiivisesti. Uteliaisuus omaa kehoa ja hyvinvointia kohtaan tuntuu vain kasvavan vuosien saatossa. Paljon olen jo oppinut, mutta innolla opin koko ajan lisää. CV:n löydät täältä.

Ohjaukseni on vuosien saatossa hioutunut tarkaksi, tavoitteelliseksi ja perusteelliseksi, mutta lempeäksi. Olen vakuuttunut siitä, että tarjoamani lajit voivat merkittävästi parantaa elämänlaatua, oli kyse sitten tuki- ja liikuntaelinsairauksien aiheuttamista haasteista, ylikierroksilla käyvästä hermostosta, tai esimerkiksi palautumisongelmista. Itselläni on kokemusta kaikista.

Tunneillani käy kaikenikäisiä, -näköisiä ja -kokoisia ihmisiä. Ohjaamallani lajilla alkaa olla jo vankka fanipohja. Monet ohjattavistani sanovat, että tuntini ovat heille ja heidän hyvinvoinnilleen suorastaan "elinehto". 

Asiakkaani on sanonut, että tuntini lisäävät onnellisuutta. Onnellinen mieli asuu tyytyväisessä kehossa.

Unelmani on kouluttaa uusia Connect Body & Mind -ohjaajia. Sormet syyhyten jo odotan, että pääsen jakamaan kaikkea oppimaani tuleville ohjaajakoulutettaville. Olen vakuuttunut siitä, että kysyntä juuri tämän tyyppiselle kehonhuollolle tulee tulevaisuudessa kasvamaan. Työelämä vaatii meiltä yhä enemmän, liikumme arjessa yhä vähemmän ja kärsimme erilaisista tuki- ja liikuntaelin- sekä elintasosairauksista yhä enemmän. Tarve uusille ohjaajille on huutava! Seuraa ilmoittelua seuraavan CBM-ohjaajakoulutuksen alkamisesta!

Facebooksivuni löydät täältä: facebook.com/pilatessatu
Instagram: @pilatessatu